Αρχιτεκτονικό στιλ

Πολλά από τα σημερινά σχέδια για το σπίτι αντιγράφουν τα περασμένα. Μια ματιά στις τρέχουσες συλλογές χαρτιού ταπετσαρίας και υφάσματος οποιουδήποτε κατασκευαστή θα αποκαλύψει τόσο διαφορετικές επιρροές, όπως Γοτθικές, Νεοκλασικές και Αρτ Νουβώ. Η κατανόηση αυτών των οπτικών αναφορών είναι από μόνη της αποκαλυπτική, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει νέα σημασία, λόγω της μόδας της αποκατάστασης των ακινήτων στο αρχικό στιλ. Κάθε μεγάλη περίοδος αρχιτεκτονικής έχει το δικό της τρόπο χρήσης υλικού, χώρου και αναλογίας. Είναι βασικό να ξέρετε κάτι για αυτά αν διακοσμείτε ένα παλιό σπίτι ή διαμέρισμα.

Ένα σπίτι δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα ιστορικό ή ειδικά μεγαλόπρεπο για να θεωρηθεί ότι αξίζει να αποκατασταθεί με αγάπη στο αρχικό του στιλ. Πολλά σεμνά σπίτια των δεκαετιών 1920 και 1930, που στη συνέχεια "εκσυγχρονίστηκαν" τις δεκαετίες 1950 ή 1960, μπορούν να κερδίσουν σημαντικά με το να επανέλθουν σε μια εμφάνιση που να ταιριάζει καλύτερα με την περίοδο κατά την οποία χτίστηκαν. Η έκταση της αποκατάστασης μπορεί να κυμαίνεται από το απλό θέμα της επιλογής των κατάλληλων συνδυασμών χρωμάτων για βαφές και σχεδίων για κουρτίνες, μέχρι την πιο εκτεταμένη αντικατάσταση αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών, όπως ο κορμός ενός κίονα, οι επάνω κορνίζες, οι πόρτες και τα μεταλλικά εξαρτήματά τους, καθώς και τα παράθυρα.

Σε πιο χαρακτηριστικές ιδιότητες περιόδου, η αποκατάσταση μπορεί να συνεπάγεται επανεγκατάσταση τζακιών, αντικατάσταση μαρκιζών και γύψινων κορνιζών και αφαίρεση των διπλών τζαμιών υπέρ παλιού στιλ κορνιζών και πλαισίων για παράθυρα. Όταν ο χρόνος και το χρήμα είναι περιορισμένα, αρκεί να αντανακλάται η γενική εμφάνιση μιας πρωτότυπης περιόδου στο διακοσμητικό σας στιλ, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με πολύ απλούς τρόπους.

Υπολογιστής κόστους οικοδομής
Υπολογιστής κόστους οικοδομής

Τελευταία άρθρα


Ενίσχυση της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητας των κτιρίων μέσω της ενεργειακής τους αναβάθμισης

Ενίσχυση της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητας των κτιρίων μέσω της ενεργειακής τους αναβάθμισης
Εισαγωγή: Σε μια εποχή όπου η ... περισσότερα

Κατεδάφιση κτιρίου με ασφάλεια

Κατεδάφιση κτιρίου με ασφάλεια
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ... περισσότερα

Ιδανικές θερμοκρασίες στο σπίτι

Ιδανικές θερμοκρασίες στο σπίτι
Η σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας, ... περισσότερα

Σωστός φωτισμός μπάνιου και χολ

Σωστός φωτισμός μπάνιου και χολ
Στα μπάνια ο φωτισμός πρέπει ... περισσότερα